Adresse & Kontakt

Vores adresse

brøns mose

GPS

55.7610819, 12.2396825

Telefon

-

Email

-

Web

-

En absolut anbefalelsesværdig gåtur er ved Brøns Mose i Veksø. Der er så fantastisk smukt og en skøn natur.

Jeg gik en god lang tur langs togbanen fra Stenløse til Veksø og retur langs Frederikssundsvejen. Her kom jeg på min vej forbi Brøns Mose. Et sted man med fordel kan tage en madpakke med, når vejret er godt. Her er virkelig skønt.

Brøns Mose er også en del af vores lokalhistorie. Under Anden verdenskrig blev der gravet tørv i Brøns Mose og i sensommeren 1942 var der noget der knasede under en af arbejdsmændenes spade. Det viste sig at være to næsten identiske hornede hjelme af bronze nu kendt som Veksøhjelmene. Veksø-hjelmene blev fundet i Brøns Mose ved Veksø. Hornede hjelme af bronze, dekoreret med bukler og forsynet med øjne og næb. Fra bronzealderen.

På Wikipedia kan læses, at Brøns Mose er en højmose beliggende i den vestlige udkant af Veksø. Brøns Mose ligger i en dal der er en del af et sammenhængende system af erosionsdale omkring Veksø. Dalsystemet strækker sig mod nord helt op til Buresø og Bastrup Sø. Brøns Mose var indtil 1700-tallet en vig af den store Vigsø, som dækkede moserne syd for Veksø. Området er afgræsset af får og det er tilladt at gå ture hen over engen ned til mosen.

Du kan læse mere om Brøns Mose på Egedal Leksikon: http://egedalleksikon.dk/index.php/Br%C3%B8ns_Mose

 


 

Lidt billeder fra vores rute fra Stenløse langs togbanen til Veksø og retur langs Frederikssundsvejen.

“Kondibanen” med et par forhindringer. Her har jeg tilbragt mange idrætstimer i skolen 🙂

Da jeg var ung pige var dette sted mit absolutte favoritsted i Stenløse. Her boede nemlig den hest jeg passede sammen med min søster. Så mange dejlige minder.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Anbefal
Uddyb gerne din oplevelse
captcha-input
Hvor mange stjerner?
Publicer ...
Din anbefaling er afsendt
Venligst udfyld alle felter
Captcha check failed