Kødædende blomster & Tankespind: Bendt Tranekjær åbner skulptur-eng i Ølstykke

Kødædende blomster & Tankespind: Bendt Tranekjær åbner skulptur-eng i Ølstykke

Nu åbner Bendt Tranekjær sin helt egen skulptur-eng i Ølstykke til glæde for offentligheden. Et udflugtsmål for alle, der har lyst til at komme ud og nyde naturen og opleve nogle fascinerende kunstværker.
Skulptur-engen er også for kunstnere, der ønsker et sted at vise deres kunst frem.

Stedet indvies lørdag d 31. juli kl. 11 af borgmester Karsten Søndergaard.

Bendts egen have prydes af flere af hans skulpturer, som skal flyttes og have en plads på skulpturengen. Her er det “Livet” du kan ane ude til højre.

En farverig personlighed, der får ting til at ske

Lokalpolitiker, 2. viceborgmester, næstformand i Kultur- og Erhvervsudvalget, tidligere minkavler, kunstner og meget mere. Bendt Tranekjær kan kaldes mange ting, og han er da også noget af et multitalent, hvis jeg skal beskrive ham. En mand med en fantastisk energi og mange idéer, som får ting til at ske!

Jeg faldt for Bendts personlighed allerede første gang jeg mødte ham.
Det er mange år siden, og jeg arbejdede dengang i en af Egedals børnehuse. Bendt sad også dengang i byrådet og havde inviteret sig selv på besøg i institutionen for at høre om vores dagligdag og hilse på børnene og personalet.

Da han tog skoene af, havde han i dagens anledning taget de mest farvestrålende tå-sokker på i alverdens farver! Børnene ELSKEDE det og de flotte sokker gav anledning til både nysgerrige blikke og sjove snakke.

Senere har jeg i min egenskab af næstformand i Egedal Erhverv haft fornøjelsen af Bendts gode og dedikerede arbejde i Kultur- og Erhvervsudvalget. Han har været en af de drivende kræfter, som har arbejdet for at sætte erhvervslivet på dagsordenen i kommunen, og har altid været lydhør og proaktiv i sin tilgang.

Ved flere lejligheder har Bendt luftet sin idé om at åbne en skulptur-park eller eng, når vi er stødt på hinanden. Og jeg har fået en åben invitation til at komme forbi, men det er først ved dette års midsommerkur for erhvervslivet at vi får skrevet en dato i kalenderen, så jeg kan få syn for sagen. Og hold nu op – jeg bliver ikke skuffet!

Besøg på Tranekærvej

 

Jeg ankommer til Tranekærvej nr. 7 og bliver budt velkommen af husets labrador, der nysgerrigt logrer mig i møde, da jeg stiger ud af bilen.

Bendt møder mig også på gårdspladsen, og vi bliver enige om at starte med en rundvisning og bagefter få en snak og kaffe.

Man kan ikke andet end at blive imponeret over stedet. En nærmest parklignende have, og omkringliggende arealer der byder på både sø, skov og eng. Et spændende sted at få lov at gå på opdagelse.

Da Bendt starter sin rundvisning kommer vi forbi hønsehuset med kaglende høns. Han viser mig, at der på husgavlen er sat en kasse op, som oprindeligt var tiltænkt ugler, men i stedet har været beboet af et falkepar gennem flere år.

Her yngler de hvert år, og det er en stor fornøjelse at følge livet i kassen – og også flyvetræningen når ungerne skal ud på egne vinger.

Vi går en tur ned på engen, som det hele handler om.

Skulptur-engen

Jeg bliver budt velkommen af en kæmpemæssig smilende mand lavet af minkbure.

En mand der vidner om et erhverv der ikke er her længere. 40 år som minkavler, som sluttede brat. På en gang både sørgmodigt, og så alligevel udstråler den store mand positivitet. Tanken er, at han med tiden kan blive grøn af slyngplanter, som vokser op om ham, fortæller Bendt.

Her er utrolig smukt at gå på engen. Flere skønne steder og kroge, som man får lyst at udforske og der er også en “hemmelig sø”. Man kan sagtens have lyst til at slå sig ned og spise sin mad, mens man nyder stedet. Og her er fantastiske muligheder for at lave særlige steder til nye skulpturer – og Bendt har selvfølgelig allerede flere idéer og projekter i støbeskeen. Jeg glæder mig helt vildt til at følge med på sidelinjen.

Bendt har længe gået og puslet med tankerne om hvordan stedet skulle være. En eng med skulpturer, som folk fra nær og fjern lader turen gå forbi. En mulighed for at nyde den skønne natur og kigge på kunstværker, som kan give inspiration til gode oplevelser og snakke. Et frikvarter fra hverdagen.

Bendt har selv lavet flere skulpturer, som lige nu nu står i haven og pryder, men som får en plads på engen inden indvielsen.

Der er også to nye værker, som er ved at være færdige på hans værksted. Jeg får lov at se et glimt af den kæmpestore vase med kødædende planter og en prægtig skulptur “Tankespind” – men de skal først ud i offentligheden ved indvielsen.

Jeg er ret begejstret for Bendts værker, som både er finurlige og sætter tanker i gang.

Bendt fortæller, at han også har et stort ønske om at invitere andre kunstnere og skulptører til at udstille deres kunst på stedet.

Har du et lavet et kunstværk, som du godt kunne tænke dig at vise frem på den nye kunst- og naturperle, så vil Bendt rigtig gerne i kontakt med dig.

Indvielsen

Sæt et stort kryds i kalenderen og glæd dig til indvielsen

Lørdag den 31. juli 2021 kl. 11.00

Her vil Karsten Søndergaard klippe snoren og du kan få mulighed for at gå en tur og se og høre om de spændende spændende kunstværker på:

Skulptur-engen på Tranekærvej 7 i Ølstykke.

Jeg glæder mig meget til at besøge stedet og kunstværkerne og følge årets gang på engen – og kan på det varmeste anbefale dig at slå turen forbi!

 

Et kæmpemæssigt insekthotel og skib, der sejler flot afsted på engen, når græsset er højt og blafrer i vinden.