Turforslag: Naturens skønhed ved Absalonstien i Hove

Turforslag: Naturens skønhed ved Absalonstien i Hove

Skal du ud og gå en god tur og for alvor opleve Egedals smukke natur, så kan vi varmt anbefale at tage en tur ad Absalonstien i Hove.

Der lå en rød sten, at TV2 Lorry anbefaler det skønne sted, og det må vi sige, vi også gør – En meget smuk tur i skøn natur og storslåede landskaber!

Det blev til 7,5 smukke kilometer i området.

Vi troede at det var den rigtige rute, men ifølge rutebeskrivelsen på stedet burde ruten kun have været ca. 6 kilometer, så noget kunne tyde på at vi har slået et ekstra slag på turen – det gjorde dog på ingen måde noget.

Et historisk sted 

Absalonstien går fra Hove Gadekærsvej mod syd ad markvejen over Hove Å til Herringløse via Vadvej. En ny bro er anlagt cirka der, hvor det oldgamle vadested, Hove Vad, lå.

Ledøje-Smørum Historisk Forenings hjemmeside beskrives, at Absalonstien er en del af en 5500 år gammel oldtidsvej, kaldet Vandskelsvejen, som både i sten-, bronze- og middelalderen forbandt Roskildeområdet i syd med Nordkysten af Sjælland og Helsingør.

Der er blevet bygget en ny og fin bro over åen, så det gamle vejstrøg er blevet offentligt tilgængeligt. Det er Herringløse Landsbyråd og Hove Bylaug der har lagt både økonomi og kræfter i projektet.

Absalonstien er opkaldt efter Biskop Absalon (1128-1201), som tilhørte den indflydelsesrige Hvideslægt med mange besiddelser i Nordsjælland. I 1175, da Absalon blev biskop i Roskilde, ejede han f.eks. en stor gård i Hove.
Sidst i middelalderen blev vejstrøget lokalt benævnt Bispestien, fordi Roskildebisperne benyttede vejen over Hove gennem Hareskoven til Farum, hvorfra de administrerede kirkens interesser i Nordsjælland, først fra Voldstedet Hjortholm og senere fra Farumgård

Vi gik en skøn tur ad Absalonstien fra Hove til Herringløse og via Kalkgravsvej og Hove Overdrev tilbage igen.

Du kan læse mere om Absalonstien på hjemmesiderne:
https://www.lshist.dk/2018/06/07/velkommen-til-absalonstien/